Ombildningskonsult i Malmö

Ombildning i Malmö

Behöver du hjälp med ombildning till bostadsrätt i Malmö? Vi är en lokal ombildningskonsult i Malmö och finns dagligen på plats på vårt satellitkontor nere i Västra Hamnen.

Vi hjälper såväl hyresgäster och fastighetsägare att med ombildning till bostadsrätt. Vi har god lokal kännedom om Malmö och hjälper dig med hela ombildningsprocessen – från en första intressekoll till tillträde och registrerad lagfart. Vi är på plats under hela processen och finns med fysiskt under alla stämmor och möten.

Vi lägger stor vikt vid ett professionellt, personligt bemötande och där vår erfarenhet av ombildningar ligger till grund för en smidig, trygg ombildning. Vi tar endast betalt om det blir en ombildning.

Vill du köpa din hyresrätt eller ombilda din hyresfastighet i Malmö?

Då har du tagit det första steget – att söka information. En ombildningsprocess inleds alltid med att stämma av intresset hos övriga hyresgäster. Vi hjälper dig att ta fram allt underlag som förklarar hela ombildningsprocessen och vilka för- och nackdelar som finns med att ombilda hyresrätt till bostadsrätt.

Vad kostar lägenheten vid en ombildning?

En ombildning är förmånlig på det sätt att hyresgästerna köper oftast sin andel (lägenheten) till ett värde av cirka 70-75% av marknadspriset. Eftersom du köper lägenheten till under marknadspris så krävs det i många fall ingen kontantinsats, men det varierar från fall till fall.

Kvadratmeterpris i Malmö för bostadsrätter

Bostadsrättsmarknaden i Malmö pekar uppåt och är i allra högsta grad frodande. Enligt mäklarstatistik den 7 oktober 2019 så är det genomsnittliga kvadratmeterpriset cirka 29 000 kronor för en bostadsrätt i Malmö. Men det finns många aspekter som avgör kvadratmeterpriset och ingen fastighet är den andra lik. Vi låter alltid en auktoriserad mäklare göra en värdering av lägenheterna inför en ombildning.

Kontakta oss om du vill ha hjälp med ombildning till bostadsrätt i Malmö

Ombilda i Malmö?

Ring oss på 036 – 29 37 180 eller fyll i formuläret nedan så ringer vi dig!