En traditionell fastighetsaffär innebär ofta att man anlitar en fastighetsmäklare och säljer fastigheten till en annan fastighetsägare. Men om du vill göra en optimerad försäljning av din fastighet och öka din vinst föreslår vi möjligheten att sälja huset till hyresgästerna genom en ombildning till bostadsrätt istället.

Att genomföra en ombildning och sälja sitt hyreshus till hyresgästerna kan vara en komplicerad process, men är ofta en mycket god affär för båda parter. Fastighetsägaren får i genomsnitt 15-20% mer än vid en traditionell fastighetsaffär och hyresgästerna får ofta köpa sin bostad till 70-75% av marknadspriset och utan krav på kontantinsats. Genom att anlita oss på Interesta så gör vi processen smidig och enkel för dig som fastighetsägare där den genomsnittliga tidsåtgången motsvarar en vanlig fastighetsförsäljning.

Vi erbjuder dig en helhetslösning – från paketering, avtal och upplägg till informationsmöten med hyresgäster, upphandling av finansiering och tillträde. Tillsammans med vårt team av fastighetsjurister och skatteexperter från några av Sveriges ledande byråer säkerställer vi bästa möjliga upplägg för dig som fastighetsägare.

Vårt arvode utgår endast om ombildningen genomförs. Kostnaden är också inkluderad i den ekonomiska planen. Innan uppstart så har vi alltid tagit fram initiala kalkyler och uppskattningar baserat på marknadsvärderingar på aktuell ort.

En försäljning av en hyresfastighet bör alltid inledas med att undersöka möjligheten till en ombildning. Detta tar endast någon vecka att undersöka förutsättningarna. Skulle vi bedöma att det inte finns möjlighet till en ombildning i fastigheten så kan man då gå vidare och sälja fastigheten som ett hyreshus via mäklare.

Är du intresserad av att veta hur en kalkyl skulle kunna se ut för din fastighet? Kontakta oss på 036 – 29 37 180 för ett förutsättningslöst samtal 

Du får i genomsnitt 15-20% mer vid en ombildning

En bra affär för både hyresgäst och fastighetsägare

Likvärdig tidsåtgång som vid en vanlig fastighetsförsäljning

Vi säkerställer bästa möjliga paketering och upplägg

Vi hjälper dig med din fastighetsaffär

Kristofer Björk

Kristofer Björk
E-post: kristofer@interesta.se
Telefon: 079-340 45 83

Ladda ned vårt informationsblad

Genom att fylla i din e-postadress godkänner du att vi lagrar din data enligt vår integritetspolicy

Kontakta oss för mer information